Източник: Reuters
fallback
През летния сезон е характерно зачестяване на стомашно-чревните разстройства за сметка на респираторните инфекции, които намаляват значително през този период. Гастроентеритите могат да бъдат следствие на инфектиране с различни вируси, паразити, бактерии, както и някои токсини на микроорганизмите.
 
През летните месеци високите температури способстват размножаването на бактериите, особено в заразени храни, които не се съхраняват при подходящи условия. Някои от бактериите произвеждат токсини, които попадайки в организма в рамките на часове могат да доведат до проявата на симптоми.
 
Невинаги достъпът до лекарска помощ или до близка аптека са възможни и то в рамките на кратък период от време. В такива случаи няколко медикамента от първа необходимост към аптечката преди тръгване на път могат да бъдат изключително полезни.
 
Активният или медицински въглен е един от тези медикаменти, за които не се налага рецепта и е достъпен в аптечната мрежа. Преди десетилетия той е бил смятан за универсален антидот, като днес се прилага често при хранителни отравяния. Неговата роля е да се свързва с различни токсини и химикали като по този начин не позволява тяхното усвояване от организма. Колкото по-бързо бъде приет толкова и действието му е по-силно.
 
Останалите съвети за укрепване на здравето можете да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Какво ли?

преди 5 години

Сери бавно , норма няма...

7

Димитър

преди 5 години

Спираче да ходим на почивка на Черноморието.

6

Посеркоф

преди 5 години

Зареждаме смартфона за ки-нефу

fallback