Източник: Reuters
fallback
Само защото сте срамежлива и интровертна личност, не значи, че не създавате впечатление у другите. Напротив загадъчното винаги е вълнувало колкото и контактното лице. Въпросът е да се научите да използвате интровертността си в своя полза при запознаване с приятен човек. Как да стане това? 
 
1.
Срамежливите хора обикновено са заети да водят един постоянен диалог, не монолог, със себе си. Понякога самокритичността им стига до степен да се бичуват за едно или друго незначително действие. Време е да започнете да управлявате тази своя срамежливост, а не да я оставяте тя да върши всичко сама, нали? Струва ви се чудновато? Не, не е! Първата стъпка към успеха с другия пол е да се сприятелите със собствената си срамежливост и започнете да работите в синхрон. Как да стане? Застанете пред огледалото и започнете да се описвате. Задължително е да изтъкнете всички положителни свои характеристики. След като приключите с външните белези, се прехвърлете на персоналните си качества, стигайки до свенливостта си. А тя е чаровна, всъщност, толкова мила и предизвикваща докосване... За отстраняване на неволно паднал кичур коса например...
 
Повтаряйте тази техника ежедневно. Ще забележите ефекта ѝ след време. Може да са ви нужни 2 седмици, може месец или два докато се сприятелите със своята срамежливост и станете "партия". Времето няма значение, важното е да я приемете като час от себе си и черта със свой естествен чар. 
 
2.
Позволете му да води играта! Не е нужно да говорите, за да привлечете вниманието на избраника си. Нито е необходимо да правите нещо, което противоречи на същността ви. Какво е облеклото ви, дали сте душата на компанията или..., или... Няма никакво значение.
 
Единственото, което трябва да направите, за да привлечете вниманието на желания човек е да влезете в интимния му периметър.
 
Пример: наредете се на опашката в столовата до него. Няма начин да не се получи ситуация, в която да срещнете погледите си – важно условие е. Дори и да задържите погледа си за секунди, трябва да се усмихнете, без да откъсвате очи от неговите/нейните. Така със сигурност, лицето ви ще е забелязано и запомнено.
 
Мъжете, също както жените, се притесняват да бъдат отхвърлени. Представете си само колко прекрасни връзки не са се състояли само заради това! Когато се усмихнеш, ти всъщност казваш – харесвам те, приемам те. Оттам вече другият няма да се страхува да направи решителната крачка.
 
Останалите съвети за интроверти можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

Някой от днес бг е научил нова думичка! 😁

fallback