Източник: Reuters
fallback

"Бърнаут" или "професионалното прегаряне" се изразява в емоционално изтощение в резултат на стрес и умора. 

Според национално проучване повече от половината американски доктори страдат от бърнаут и допускат значителни грешки. Запитани са 6 700 лекари за пропуски, безопасност на работното място и симптомите на емоционалното прегряване. Резултатите сочат, че на 10 % от медиците им се е случвало да бъдат в такова състояние за последните три месеца до проучването, а изследователите твърдят, че страдащите от изгарянето са двойно по-склонни да направят грешка.
 
Доктор Даниел Тауфик, инструктор по педиатрична критична грижа в Медицинското училище в Станфордския университет, споделя, че емоционалното прегряване е характерно за лекарите заради стреса и взаимодействието с повече хора. Най-много грешки се допускат при поставянето на диагноза, определяне на дозата лекарства, назначаване на изследвания и тестове, които могат да доведат до тежки последствия за пациентите.
 
Прочети още как може да се преодолее в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Тровят с ХЛОР

преди 5 години

Нужни са внимателни проучвания за заболявания и техните причинители.През 2016 провеждам тестове във връзка с убииства чрез инсулти,инфаркти и скоротечен рак.Оказв а се че РЗИ принуждава с глоби ВиК да отравя питейната вода.При анализи са констатирани дози до 6 000 000 над допустимите хлор токсични канцерогенни вещества.В течаща от края уж"питейна вода" са открити канцерогенни радиоактивни постчернобилски съединения.Оказа се че ВиК е принудено да продава само дезинфекционна течност силно токсична

4

Анонимен

преди 5 години

Директната работа с хора е много трудна и изтощаваща. Съчувствам на лекарите, тяхното е 10 пъти по-стресиращо заради отговорността, която носят и поради ежедневната работа с хора, които са уплашени за здравето си. Когато човек е уплашен, обикновенно се държи неадекватно, често се стига и до агресия.Лекарите заслужават много по-добро заплащане.

3

Анонимен

преди 5 години

GLEDAITE FILMA,,GOOD DOKTOR" I SHTE RAZBERETE KAKVI SA LEKARITE.

fallback