Източник: Reuters
fallback

В 21-ви век дебатът за това как мозъкът формира нашите всекидневни преживявания, продължава да „увлича“ учените. В търсенето на това, кое оказва контрол върху нашето съзнание, изследователите се съсредоточават върху структурите в основата на мозъка. Тези структури включват мозъчния ствол, регулиращ жизнените функции като дишане, кръвно налягане и сърдечен ритъм; хипоталамус, имащ участие в съня и таламус. 

Последните проучвания при нечовекоподобни примати предоставят доказателства, че префронталната кора има отношения към превключването на други области на мозъка, което спомага за възприемане на информацията, която възприемаме със зрението.
 
Професорът от катедрата по анестезиология - Джордж Машур решава да обърне внимание върху префронталната част на мозъчната кора, поради способността да контролира нивото на съзнанието.
 
Прочети повече за това възможно ли е събуждане на мозъка в безсъзнание в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

НЕНОРМАЛНИК ! ОТКАЧАЛНИК ! ТИ СИ ЛЪД БЕ !... ок, казах, каквото и имам да казвам. Коя е твойта секта, пардон, вяра или учение, че да знам, да ви отбягвам. То имаше едно синьо повече на тубате, дето обединяваше, какво корема ми и ако въртящо се олело от мъжка или женска енергия, ама така и не разбрах, ако имам батерия за мъжка енергия, че мога ли да я зареждам и да я ползвам на телефона ...

9

до 8

преди 5 години

На баба ти фърчилото чевек има главен мозък и малък мозък всичко е едно морфегенно поле илюзия, сън, измислица както искаш така го наричай древните хора са можели да контролират колективното морфогенно поле и са имали влиние дори над гравитацията така са строени пирамидите и някои други неша при *** като тебе тези канали са запушени оди пйи една ракия и си пусни една чалга.

8

Анонимен

преди 5 години

Мозъка ти, ако е приемник, зщаото ще е и процесор ? А предавател става ли от него ? И кой ги анрепе Тея съществува бе ? В кой университет го учи тва ? И мозъка, нали беше приемник, па стана на процесор ? Да не се се SoC некав ? И моля те, не ми казвай, че матрицата си гледал, но си слушал и не ви хинду одиoтщини, на ЛСД и си се надъхал. Сега, и аз обичам, пат пат да се наям с хартиени късчета, потопени в откачаща.главата нашгодат, ама не си споделям сбърканите тропове.

fallback