Снимка: pexels.com

Чувствате ли, че нещо странно става с вас? Изпитвате ли умора? Това са първите симптоми, с които тялото се опитва да ни каже, че се нуждае от детокс. Живеем в свят, който е пълен с консерванти и химикали, които оказват негативно влияние върху организма. Освен това храните, които консумираме, са пълни с различни токсини, които се натрупват и ни вредят.

Ето няколко симптома, по които да познаете, че тялото ви се нуждае от пречистване:

1. Мигрена

Главоболието и мигрената са резултат от храната, която замърсява с токсини тялото. Тя може да вреди само на някои хора, докато при други да се възприема нормално. Млечни продукти като сирене, кашкавал, меки сирена за мазане, соя, овесени ядки, яйца, бял хляб, са нещата, които съдържат глутен. При някои хора тези храни водят до подуване, главоболие, пъпки по кожата и други неприятни реакции.

2. Лош дъх

Усещате, че имате лош дъх и близките ви правят забележка за това. Незабавно посетете зъболекаря си. Ако той установи, че нямате развалени зъби, причината за неприятната миризма може да са прекалено голямото количество токсини, натрупани в организма. Прекалената консумация на пакетирани храни, пълни със захар, може да предизвика проблеми с храносмилането, които са причина за лошия дъх.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase