Снимка: pixabay

Родината на гъбите шийтаке е Източна Азия. Те имат уникален вкус и са част от много видове азиатска кухня от векове.

Шийтаке имат и невероятно много ползи за здравето и организма. Те са особено богати на витамини В, С, D, цинк, желязо, фосфор, манган, магнезий, мед, калий. В допълнение голямото количество фибри, антиоксиданти и феноли правят гъбите шийтаке невероятно полезен и борещ се със свободните радикали продукт.

Кои са най-важните ползи от консумацията на шийтаке?

Грижа за кожата

Голямото количество антиоксиданти в шийтаке осигурява добра защита срещу свободните радикали, състаряващи кожата преждевременно.

Честата консумация на шийтаке доставя на кожата и добри количества селен, също важен за здравината и младостта на кожата.

Помагат при отслабване

Шийтаке като повечето гъби са много хранителни и оставят усещане за ситост дълго време. Те са бедни на калории, но богати на фибри и микроелементи, което улеснява отслабването.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase