Източник: Reuters

Йогата е изключителен начин да изваяте хубава фигура.

С годините гравитацията не работи в наша полза и тялото губи своята еластичност, но ако изпълнявате тези три асани ежедневно ще постигнете видими резултати. 

Поза полумост "Сету Бадха Сарвангасана" стяга седалищните мускули и огъвкавява гръбнака. Тази асана помага за свалянето на килограми и действа тонизиращо. Легнете по гръб на земята. Сгънете краката в коленете и поставете стъпалата възможно най-близо до седалището. Опитайте да задържите стъпалата успоредни и да не прибирате петите навътре. Ръцете остават до тялото с длани, сочещи към земята. Повдигнете таза нагоре и веднага след това приберете раменете едно към друго. Това ще позволи да се изпълни позата правилно, с по-добра гръбначна извивка и няма да навреди на кръста. Задържайте в позата за няколко вдишвания и издишвания. Не повдигайте пръстите на краката, напротив - ползвайте силата им, за да избутвате таза нагоре, така че коленете да са на нивото на глезените. 

По-трудна асана, в която основно се осъвършенства равновесие, е поза Воин 3 – "Вирабадрасана" 3. Тази предизвикателна поза създава хармония за душата, равновесие и издръжливост за тялото. Докато стоите в нея, ще усетите стягането на седалището и бедрата. Може да започнете изпълнението ѝ в близост до стена. Застанете в изправена позиция с ръце до тялото. Повдигнете десния крак назад и наклонете тялото напред колкото ви е възможно. Задръжте за няколко секунди и повторете с другия крак. Когато се балансирате в позата може да продължите до завършения вид на асаната. Опитайте да се наклоните така, че краката да образуват прав ъгъл, а горната част на тялото да остане успоредна на земята. За финал можете да изнесете ръцете напред, на нивото на ушите. Пози Вирабадрасана 1, 2 и 3 творят чудеса с тялото и работят върху подобряване на самочуствието.

Още за йога като средство за идеална женска фигура - четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase