Източник: Reuters

Пътуването с малко бебе и особено с новородено е голямо изпитание. Никой не знае това по-добре от майките, които се налага да го кърмят. Създаването на удобства в това отношение е много трудно на публични места, но има надежда тази тенденция да се промени. Първи в стремежа да направят пътуването на кърмещите майки по-комфортно се включват летищата по света. Много скоро те ще бъдат оборудвани с удобни лични кабинки, където майките ще могат да отделят повече внимание на храненето на бебето си. 

Идеята идва от международни сдружения на управителите на летищата по света. За допълнително улеснение на пътуващите кърмачки ще се предлага изтегляне на специална апликация за смарт телефони, която ще показва къде точно на всяко летище е разположена кабинката за кърмене. Тя ще разполага и с условия за ползване на помпи за кърма за улеснение на по-нататъшното пътуване на майката и бебето й.
 
Информацията идва много навреме, в момент, в който широко се дискутира правото на майките да кърмят свободно децата си на обществени места и липсата на условия, позволяващи това да става по-бързо и с по-малко дискомфорт.
 
Къде може да се очакват облекчения за кърмачките - вижте на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase