Снимка: pixabay
fallback

Руколата е един от най-често консумираните зеленчуци. Обичаме да я хапваме през цялата година. Тя има не само интересен вкус, но и редица ползи за здравето.

Листното зелено растение ни осигурява добри количества важни хранителни елементи, сред които витамини К, А, калий, манган, желязо и калций.

Редовната ѝ консумация благоприятства състоянието на костите и намалява риска от развитието на ракови клетки. Още за нейните ползи може да прочетете в следващите редове.

Детоксикира

Руколата е богат източник на антиоксиданти, които се борят с вредите нанесени от свободните радикали.
Антиоксидантите функционират, за да поддържат здравословен баланс на ензимните реакции в клетките, докато активно търсят и разрушават свободните радикали. Също така, тези важни елементи подсилват защитата на организма срещу настинка, рак, сърдечни заболявания и преждевременно стареене.

Укрепва имунната система

Руколата е богата на витамини и минерали, които подпомагат имунната система. Тялото се стимулира да създава бели кръвни клетки с помощта на медта в руколата. Също така, консумацията ѝ ще ви осигури витамин С, за който знаем, че ни прави по-здрави и енергични. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

таа рукола с хлеб или без хлеб да я прекарвам? а ква е разликата между глуарче и рукола?

2

Муууу

преди 6 години

Ний туй рукола го пасем секи ден.

1

Свинаря

преди 6 години

Не хапвйте рукола,а се движете повече. С мързел не стават нещата.

fallback