Източник: Reuters
fallback

Счита се, че времето лекува всички рани, но инфектираните такива неминуемо изискват допълнителни грижи. Изпълнявайки ролята на физическа бариера срещу бактериите от външната среда, кожата ни често ставя жертва на бактериална инфекция след дори леки наранявания. Симптоми като зачервяване, затопляне, сърбеж и повишена секреция са сигурен белег, че една рана е инфектирана и че се налага по-сериозно лечение за ускоряване на зарастването й. 

В повечето случаи причина за инфектиране на рани по кожата са бактериите от вида Staphylococcus aureus, с които кожата ни контактува непрекъснато.
 
Първа стъпка за лечение на инфектирана рана включва локалното приложение на антибиотични мазила. То обаче може да бъде допълнено с още няколко стъпки за ускоряване на зарастването на раната.
 
Най-голямо значение има редовното почистване и дезинфекциране на раната, което може да се извършва от специалист или в някои случаи – самостоятелно. Редовното почистване и поставяне на чист компрес ще забави размножаването на бактериите и ще възпрепятства разрастването на инфекцията към здравата тъкан.
 
Още методи за по-бързо зарастване на инфектирана рана ще откриете на Puls.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

анонс

преди 5 години

Сърби ли раната, не значи инфекция, а значи, че оздравява. лол

1

Ех Антоне,ех Асенов

преди 6 години

Безумна статия с общи приказки и локуми и нито един смислен съвет.Тези бла-бла които си преписал Антоне не носят и грам информация как да ,,ускорим заздравяването в домашни условия"

fallback