Снимка: pixabay

То има силен пикантен вкус, а без него сушито не е същото. Уасаби – кореноплоден зеленчук, който е част от японската кухня, известен още като японски хрян. Предлага се под формата на паста, която е завършек на суши или сашими, но може да го комбинирате с печена риба, меса, да го добавяте в супи, сосове, защото е много полезен за здравето.

Уасаби е чудесно допълнение към вашата диета или ежедневно хранене, ако сте любители на пикантните подправки. То е богато на фибри, протеини, минерали като калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий и цинк, които са необходими елементи за доброто здраве.

Консумацията на уасаби осигурява и добри количества витамин С, фолиева киселина, витамин А и витамин В6. Подправката съдържа и мощни антиоксиданти и е с ниско съдържание на холестерол. Това естествено подсилва имунната система.

Други ползи за здравето от консумацията на уасаби са:

За здраво сърце

Уасаби има хипохолестеролемични свойства, които помагат за понижаване на високите нива на холестерола в човешкото тяло, възпрепятстват образуването на кръвни съсиреци, което намалява риска от инсулти и инфаркти, сърдечни заболявания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase