Снимка: Pixabay
fallback

В сезона на грипната епидемия у нас американски изследователи дават добра заявка за разработване на универсална ваксина срещу тази зараза.

В лабораторни условия учените са създали вирус мутант на грипа, на който разчитат, че може да е в основата на много по-ефикасна ваксина срещу това заболяване, съобщава Франс прес, цитирано от БТА.

Генномодифицираният вирус е предизвикал много по-силни имунни реакции при животни, с които са правени опити, като те се оказали в пъти по-изразени, в сравнение различните щамове вируси на грипа.

За да получат мутантния патоген, учените са дешифрирали генома на няколко грипни вируса и са идентифицирали гените, които им позволяват да се изплъзнат на първата защитна линия на имунната система.

При провокирана мутация на тези гени в един единствен вирус, специалистите са се сдобили с щам, който лесно се размножава в лабораторни условия. При това неговата заразност била отслабена, което е преимущество при разработването на антигрипна ваксина.

"Нашата разработка представлява първата крачка в направата на универсална антигрипна ваксина", изтъква Денис Бъртън, член на екипа от калифорнийския изследователски институт "Скрипс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

за милиарди убиват

преди 6 години

След подаване на сигнал з а ползване на оръжия з а масово поразяване с цел реклама на противо грипни ваксини чакаме залавяне на престъпниците ..Вчера подадоха че с а ги напипали ..

10

АМАн от мафиоти

преди 6 години

Масови убиици чрез мед мафията с а инсталирали холограмни оръжия във всяка здравна и рецептурна книжки.Следят автоматично милиони жертви едновременно и пълнят болниците до дупка с активизиране на холограмните скенери .Цел ограбване на поне 5 000 000 000 живи кървави лева годишно от тровения с хлор токсични води народ

9

холограми ползват

преди 6 години

Нови камери вкл инсталирани по улици ,в училища и по пътища ползват нови режещи телат а на сниманите техники..МНого вредни са камери с обемно проникващи в телата скенери.Поразяват точно определени органи вкл имунна система.Стикерите з а тех прегледи лепени отпред в ляво на водача на предни стъкла подържат милиарди болести едновременно вкл обсебване на водача с цел високи скорости или катастрофи.Експерти да направят инфрачервени снимки на водачи пострадали от обемно проникващ ДМК .

fallback