Източник: Reuters
fallback

Пробиотици е названието на полезните бактерии, които естествено населяват червата ни и участват в храносмилането, поддържането на имунитета и други жизнени процеси. 

Като фармацефтичен продукт пробиотиците набират популярност като средство за прием, успоредно с антибиотиците за компенсиране техния унищожителен ефект върху полезната  чревна флора. Истината е, че приемът на пробиотици никога не е излишен, а най-добре би било да се приемат като част от състава на храната ни.
 
Има хранителни продукти с високо съдържание на пробиотици, които можем да приемаме редовно. Те са задължителни за хората с нередовен стомах, склонни към често подуване на корема, запек и други храносмилателни проблеми, както и за хората, които искат да подсилят своята имунна система. С тези храни можем да си подсигурим редовен стомах, оптимално действие на чревния тракт и силен имунитет.
 
Безспорно най-популярно сред храните, богати на пробиотици, е киселото мляко. Списъкът обаче е дълъг.

Кои храни са включени в него и защо превъзхождат млякото по съдържание на пробиотици - вижте на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Купувам си перфектно кисело мляко "Родопчанка" от Ардино.Опитайте го, гарантирам, че към друго след това няма да посегнете!

3

Анонимен

преди 6 години

Тези пробиотици съдържат ли булгарикус бациликус? Щото ако не съдържат това не е никакво кисело мляко а химия. Истинското кисело мляко със живи бактерии неможе да се запази за повече от 24 часа щото прокисва и става на оцет. А имам едно бурканче което уж е кисело мляко което вече 3 месеца го чакам да прокисне но уви. Стои си като че преди 1 час съм го купил. Какво има в това кисело мляко нямам идея но няма вид на кисело а на нишесте. Къде отиде нашето кисело мляко на *** си у дупката ли?

2

до 1

преди 6 години

Да бе, то пък мандри под път и над път.Навсякъде млекозаводи с един куп консерванти.

fallback