Източник: Reuters
fallback

Усещането за подуване, каращо кантара да показва завишени стойности на теглото спрямо тези преди празниците, си има едно много просто обяснение. 

Истината е, че само в рамките на няколко дни няма как да натрупаме кой знае колко допълнителни мазнини, а по-голяма част от натрупаните през празничните дни килограми се дължат на задържаните течности в организма. Ефикасното очистване от тях ще доведе и до бързо нормализиране на теглото и всеки ще се убеди, че празничните трапези са донесли повече гастрономическо удоволствие, отколкото излишни килограми.
 
Средно около 75% от съдържанието на тялото ни се пада на водата. Тя е представена с горе-долу това количество във всяка клетка на организма. Това означава, че дори лекото задържане на вода в организма може да се съизмери с няколко допълнителни килограми към теглото. За щастие – в повечето случаи само временни.
 
Основна причина за временното задържане на вода в тялото се дължи на рязката промяна в хранителните ни навици през отминалите празнични дни.
 
Ако натрупаните килограми след празниците още ви притесняват, въпреки връщането към стандартния хранителен режим, открийте няколко препоръки за премахване на задържаната вода на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Момиче

преди 6 години

Разправям го аз на дънките ми това, но те упорито отказват да си закопчаят горното копче ;))

fallback