Снимка: Pixabay
fallback

За колбасите сме чели и чували колко са вредни и какви опасности крият. Учените от университета в Глазгоу потвърждават тезата, след като са провели изследване, съобщава в. "Метро, цитиран от БТА.

В него са участвали 260 жени на средна възраст, а изводът е, че употребата на обработени меса е свързана с повишен риск от възникване на злокачествени тумори. Специалистите констатирали конкретни данни, а именно, че дневният прием дори на 9 грама обработено месо увеличава вероятността от развитие на карцином на гърдата с 15 процента.

Това количество е равностойно на три резенчета бекон или на два кренвирша за седмица. Отбелязва се, че опасността идва именно от обработения продукт.
 

При предишно изследване на СЗО беше установено, че консумацията на 50 грама обработено месо дневно повишава риска от колоректални тумори с 18 процента.

В развитите страни колоректалният карцином е второто най-често злокачествено заболяване при жените след рака на гърдата и третото по честота при мъжете след рака на белите дробове и простатата.

Честотата на заболяването в световен мащаб варира, като тя е най-ниска в Африка и Азия, а е най-висока в Европа, Северна Америка и Австралия. Доживотният риск за развитие на колоректален карцином в развитите страни е около 5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

JJivanov geolog

преди 6 години

Подобни оръжия се ползват срещу хората вкл за причиняване на рак ,пневмонии ,грип .Оръжието е известно от древноста на мулти спектрални снимки се вижда много добре като УСукан конус с торсионна целеуказваща срещу поразеното вече място/вижте доклад до WHO birdflu177/birdflu179.Изпробвано лечение с кисело мляко хума минерални бани в чисти басейни без химия.МНого висок ефект постигнахме с прополисови лосиони плюс елексири на академик Хлебаров ./3 и 5/ с лосиона пръскаме от дистанция поразената

18

JJivanov

преди 6 години

Провеждаме ежеденвни проучвнаия за опасни причинители на тежки увреждания при хората.НАй висок риск за рак на гърдите имат всички жени носещи сутиени.Опасното горно исключително вредно бельо е въведено като мода масово след исключително жестоката първа световна война с цел блокиране на раждаемоста у европейските човешки майки.Колегите да видят на инфрачервени снимкки .виолетово обагрени места по гърдите на жените са места засегнати от опасно оръжие на военно терористичната и полицейска мафии

17

Анонимен

преди 6 години

Какво да ядем? Месата тъпкани с антибиотици и хормони, яйцата, млякото, сиренето, зеленчуците - с ужасен вкус.Палмово масло и в детските бисквити.

fallback