fallback

След кризата във врачанската болница, десетки други лечебни заведения са с реална опасност от закриване заради натрупани дългове.

Oще по темата


Областната болница във Видин е на ръба заради дълг от над 5 милиона лева, а за болницата в Белоградчик още няма яснота дали ще затвори врати или ще продължи да работи.

Болницата във Видин дължи над 2 милиона за медикаменти и консумативи. Друга част от 5-милионния дълг на лечебното заведение е заради саниране на сградата, останалото е за заплати и осигуровки, съобщава Bulgaria ON AIR.

В началото на декември медиците от белоградчишката болница спряха работа заради неполучени заплати. От повече от година медиците взимали само аванси, а задълженията на лечебното заведение са 800 000 лева, като от тях 500 000 - за доставчици.

Заплати все още няма, а Общината все още не е успяла да изтегли заемът, за да плати половината заплати. Реакция от министерството също все още се чака.

Въпреки всичко, останалият медицински персонал изготви графикът за седмицата и продължава да работи, макар и без пари. И се надяват държавата да помогне.

Ако нещо не се промени в кратки срокове, тази болница с иначе обновен облик и нова апаратура, ще затвори врати, а скоро може да я последва и областното лечебно заведение във Видин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

анонимен

преди 5 години

<html><body><!--StartFragment-->Публична тайна е, че ако някъде не достигат лекари и сестри, за да се поддържа дадено заведение, се правят фалшификации. Преди седмица кметът на Белоградчик призна пред БНТ: "Поради изискването на стандартите за покриването на пътеките в нашите болници фигурират десетки фалшиви документи и дипломи, за да се покрива пътеката. На практика тези лекари не са на работа. Те си дават дипломата и идват в края на месеца за заплата.

26

анонимен

преди 5 години

какво ще кажете за болницата в Белоградчик,ПРИЕМАТ ФИКТИВНИ ПАЦИЕТИ ,НЯМА ЛЕКАРИ ЛЕКУВАТ САМО СЕСТРИ .вОДЯТ СЕ ЛЕКАРИ КОИТО ГИ НЯМА РЕАЛНО.Защо и как съществуват,персонала е само на аванс от година и нещо.Но има болница ,къде са проверките

25

Анонимен

преди 6 години

има нещо гнило в Българското здравеопазване... много гнило

fallback