Reuters

По празниците е добре да заредите домашната аптечка и тази в колата с подходящите лекарства. Освен тези, които са за хронични оплаквания, може да се застраховате за някои възможни инциденти или обичайни за периода здравословни проблеми. При всяко спешно състояние е важно да вземете мерки в ключовите първи няколко часа, докато успеете да намерите лекарска помощ. Подходящи за подобни случаи са хомеопатичните средства, Шуслеровата терапия и други. Ето някои от лекарствата, които могат да ви бъдат много полезни.

 
Активен въглен - най-елементарното средство, което можете да носите винаги със себе си напът през всички сезони. Помага при натравяния, повръщане, газове в стомаха, диария. 
 
Арника D6 – хомеопатично лекарство за първа помощ при инциденти с нараняване. Облекчава болката при увреждане от всякакъв род. Редуцира симптомите на шок, намалява кървенето и отока, ускорява зарастването при рани и контузии. 
 
Арсеникум албум D12 – при гадене, повръщане и диария със силни спазми и парещи болки в корема. Изпражненията са чести, воднисти и с особено неприятна миризма. 
 
Нукс вомика D6 – при храносмилателни смущения, които се появяват след силен стрес или след претоварване на организма с храна и алкохол по време на празниците. С упорито често гадене, но с трудно, мъчително повръщане. Влошаване на симптомите настъпва от светлина, шум и миризми.
 
Кокулус D6 – при замаяност, гадене и повръщане по време на пътуване. Съпроводено е с усещане за празнота в корема и отвращение от храна.
 
Още за лекарствата, които ще ви трябват по празниците, четете в Puls.bg  
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase