Снимка: pixabay

Празниците са любимото ни време в годината. Освен че се отдаваме на почивка и срещи с близки и приятели, пътувания, обичаме да казваме, че тогава си "отпускаме душата". Отпускането преминава в обилно хранене, консумация на алкохол, по-малко физическа активност.

Както след всеки празник, така и тази година е време да помислим как да детоксикираме тялото си.

Споделяме няколко храни, които да включите в менюто си за повече здраве.

Семена от чиа за здрав стомах

По време на празниците, освен че прекаляваме с консумацията на храни, преобладават мазните, тежките ястия, пикантните, към тях добавяме сладкиши, сушени плодове, ядки, алкохол.. Всичко това е стрес за храносмилателната система. За да възстановим работата ѝ, ние се нуждаем от здравословни фибри, като семена от чиа. Тях може да добавяте в кисело мляко, отново към смути напитките ви. Чиата е много полезна за сърцето, за контрола на кръвната захар, за редукция на теглото.

Яжте грейпфрути

Един от най-добрите начини да се детоксикирате след празниците е като добавите към менюто си грейпфрут. Освен че помага за редуцирането на килограмите, цитрусовият плод съдържа големи количества витамин С, който е мощен антиоксидант. Освен това консумацията му засилва имунитета и намалява апетита.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase