Снимка: архив "Булфото"
fallback

Болницата в Ловеч от няколко седмици е без животоспасяващи лекарства, финансовото й състояние се влошава непрекъснато, а лекари и сестри напускат, защото не получават заплати. Заради това екипът на лечебното заведение обяви, че ще подаде колективна оставка.

Медиците предупредиха за това в отворено писмо до здравния министър Кирил Ананиев. В него членове и на двата синдиката в болницата твърдят, че заради липсата на лекарства са застрашени животът и здравето на постъпващите в болницата пациенти.

Поради това драстично е намалял и броят на желаещите да се лекуват в нея.

"Уведомяваме Ви, че ако до 21 декември 2017 г. не бъдат доставени необходимите лекарствени средства, медицински консумативи, както и не бъдат изплатени месечните ни трудови възнаграждения, на 22 декември 2017 г. прекратяваме работния процес, като подадем колективна оставка", се казва още в писмото до здравния министър, цитирано от БТА.

Работещите в ловешката болница молят за незабавен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ВиК Тровят милиони

преди 6 години

В Ловеч както и в Плевен,Белене,Никопол,Свищов масови убиици отравят ударно цялото население чрез специално закупувани от ВиК хлор токсични канцерогенни препарати.ТАм всички жени и деца развиват "Жълто пред раково просъхване".Снимайте се с няколко продавачки по Ваш избор и ще го видите.Терористите ползват платени от РЗИ .Ако ВиК един месец закъснее два дена да плати поредните тежко токсични канцерогенни препарати РЗИ отиват и ГЛОБЯВАТ ЗВЕРСКИ

13

ЛИквидация на МРРБ

преди 6 години

Лекарите да си направят прощална снимка пред ТАБЕЛАТА до хотел "Ловеч" Където пише какви милиОни са ограбени от народа за скромния ремонт и да искат арест за министри и кметици..

12

Арести за бандитите

преди 6 години

Ловеч се прочу с това че нагли мафиоти крадат над 85 000 000 живи лева за скромен ремонт на тясната главна улица/около 1800 метра или вижте там колко е/Терористите от МРРБ крадат милиарди годишно чрез СЪУЧАСТНИЦИ.НЕ им ПУКА От БОрисов ,ЦВетанов,МВРЕ<interpol FBI i други бюджетни служби..С ограбенит е милиарди финансират терористи и негодници

fallback