Снимка: Reuters
fallback

Ползването на лубрикант по време на секс не е задължително, но помага. За някои двойки лубрикантите предлагат възможност за удължаване с още малко на сексуалния маратон, в други случаи те разкриват нови хоризонти пред сексуалното забавление. Във всички случаи лубрикантите са полезно модерно въведение, което носи своите ползи и е добре да се оползотворява. 

И докато ползите от лубриканта засягат и двамата сексуални партньори, в някои случаи той може да провокира и някои неприятни последствия, потърпевш от които по-често са жените. Затова ще представим няколко практични съвета, с помощта на които лубрикантите ще носят само приятни сексуални преживявания.
 
Не използвайте лубриканти на маслена основа едновременно с презерватив – някои продукти в състава на този тип лубриканти реагират със силикона и може да нарушат целостта на презерватива. В случаите, когато презервативът е единственото средство за контрацепция, на което разчита жената, комбинирането му с лубрикант на маслена основа може да компрометира защитата от нежелана бременност.
 
Не използвайте лубриканти на силиконова основа със силиконови секс играчки – тук опасността отново идва от евентуалното химично взаимодействие между тях, което може да доведе до повреждане на еротичните аксесоари и неприятни последици, предимно за жената.
 
Още полезна информация за лубрикантите може да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Смазаков

преди 6 години

Има специален за ***, но най-добре на водна основа, че да не повредите цилиндрите. За колата ползвам 5W40, а за отверстието ползвам на водна основа / от по-мазничките /, че играчките са ми големички.

9

шефиор

преди 6 години

Аз лубриканти използвам само за двигателя на колата.Предимно 10W40. Сменят ми го в автосервиза бабрабар с филтъра.

8

Анонимен

преди 6 години

свинска мас върши ли работа?

fallback