Снимка: pexels
fallback

Белите коси са един от най-големите ужаси за повечето жени. Не всяка дама обаче желае да боядисва косата си и да я уврежда.

Ако предпочитате натуралния цвят на косата си, вероятно сте в безизходица как да прикриете белите коси.

На помощ идват някои натурални методи за оцветяване на побелялата коса. Ето ги и тях:

Кафе

Кафето има свойството да оцветява побелелите косми. За да ги потъмните, направете голяма чаша много силно кафе. За по-сигурно сварете около 200 г кафе в тенджера с 500 мл вода. Ще се получи много наситена течност. Изчакайте я да изстине. Нанесете обилно върху побелелите участъци. Увийте косата с шапка за душ и оставете кафето да действа час-два. Изплакнете косата, за да премахнете кафето от нея. Измийте с шампоан.

Черен чай

Подобно на технологията с кафето, черният чай може да ви помогне срещу белите коси. Сварете наситена отвара от черен чай в 500 мл вода. Оставете чая да се охлади до стайна температура. Намокрете косата обилно. Увийте и изчакайте да подейства час-два.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Бабината рецепта е вярна.Побелелите косми наистина стават златисти на цвят, но трябва постоянно да се облива косата със запарка от лайка, а това означава да се запасиш с огромни количества или всяка седмица да купуваш от аптеката по две кутии. Моя леля, използваше такава отвара три пъти седмично. Дълго време не позволи да се забележи, че косата й е започнала да побелява.Предаде се чак когато косата й побеля почти изцяло и тогава започна да ползва боя.

11

Наброс Набросич

преди 6 години

До Анонимен9що иначе след 35 ше го биеш с вратата на банята, за тва.

10

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

До Петият трикс гилотина нормалните ора си режат ноктите.

fallback