Снимка: Reuters

Те са с интересен дизайн, с различна повърхност и са все по-често използвани от активно спортуващите. Чували ли сте за пяна ролките?

Упражненията с тях са вид форма на масаж, имащ редица предимства за мускулите, ставите, за по-бързото възстановяване след физическа активност. С тях може да тренирате и у дома като в упражненията може да бъдат включени различни части на тялото.
Търкаляйки се върху пяна ролката напред-назад, не само се забавлявате, но се и отпускате. Какви са предимствата от използването на такава пяна ролка?

По-добро разтягане

Ако спортувате редовно, вероятно знаете, че е хубаво да се прави стречинг. Пяна ролката е идеална за тази цел, тъй като ще ви помогне да разтегнете още по-добре преди така нареченото статично разтягане. Тя помага на мускулите да станат по-гъвкави и ги затопля преди традиционното разтягане.

Намалява мускулната треска

Ако тренирате енергично, сменяте упражненията, покачвате натоварването, мускулите след тренировката се чувстват болезнени.

Интензитетът на неразположението обикновено се повишава в рамките на 24 часа след тренировка а пиковете са в рамките на 24 до 72 часа. След това болката започва да намалява.
Ето защо е добре да си направите масаж с пяна ролка, да наблегнете на тази област, в която усещате дискомфорт, за да се почувствате по-добре. Освен това с тази ролка ще намалите и чувството за умора след спорт. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase