Снимка: unsplash
fallback

Лещата напоследък сякаш е пренебрегвана за сметка на така наречените модерни вносни култури, смятани за суперхрани.

Тя също може спокойно да се нарече суперхрана заради многобройните си ползи за здравето, които са солидна причина да консумираме леща по-често.
Лещата може да бъде приготвена по всевъзможни начини и това е една от най-чудесните ѝ ползи. Вижте останалите!

1. Намалява холестерола.

Лещата помага за редуциране на лошия холестерол в кръвта, тъй като съдържа голямо количество разтворими фибри в състава си. Те имат свойството да предпазват сърдечносъдовата система от инциденти като поддържат артериите чисти от плаки.

2. Подобрява цялостно сърдечносъдовото здраве.

Намаляването на плаките по съдовете е водещ фактор в превенцията на сърдечносъдови заболявания. Лещата е и прекрасен източник на магнезий и фолиева киселина, които допринасят за доброто здраве на сърдечния мускул.
Магнезият подобрява кръвообращението и съкращаването на мускулните влакна, обогатява с кислород и хранителни вещества. Фолиевата киселина пък понижава хомоцистеина – сериозен рисков фактор за сърдечни заболявания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Да , бе ! То , ако беше така депутатите няма да вземат кюфтета , леща .Я си спомнете Йорданйовковия Аго - Да , ама то все сирене , сирене . Или сега - Да , ама то все леща , леща . Лично аз , консумирам месо алангле - едва тогава стоя здраво на краката си и съм в състояние да се справям с калпавия демократичен начин на живот . Така че , не се заблуждавайте .

7

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

вуйно , въри да едеме по една чорба с бирчка...аз черпим

6

Вкусно!

преди 6 години

Адски полезна и вкусна храна.Когато се сготви както трябва.Явно майката на 3-шматката не може да готви.Или баба му.

fallback