Снимка: pexels
fallback

Сауната е една от малкото здравни практики, която се среща в десетки култури още преди хилядолетия. Днес можем да се радваме на релаксиращия ѝ ефект по всяко време, през всеки сезон. Чували ли сте за инфрачервена сауна?

Първата такава е изобретена в Япония през миналия век. Това, което я отличава е, че тя използва светлина за създаване на топлина. Традиционната сауна използва топлината, за да затопли въздуха, което от своя страна затопля тялото.

Една инфрачервена сауна загрява тялото ви директно, без да затопля твърде много въздуха около вас. Това не затруднява дишането ви, а топлината достига до вас благодарение на инфрачервени лъчи, вградени в специални устройства. Какви са предимствата от излагането на този вид терапия?

Детоксикация

Изпотяването винаги е било изтъквано като добър начин да детоксикираме тялото си. Излагането в инфрачервена сауна ви кара да се нагрявате отвътре, което означава, че изпотяването започва с по-ниска температура и обикновено е по-обилно от това в традиционната сауна.

При стрес

Стресът е ежедневие, но трябва да намерим начин да се справим с него. За да намалите тревожността и депресията, правете си релакс терапия с инфрачервена сауна. Смята се, че този вид терапия повлиява положително върху синтеза на ендорфини, които ни карат да се чувстваме по-добре.
Също така, топлината от сауната помага на мускулите да се отпуснат, напрежението да се разсее. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

жено, въри да се детоксикираме заедно а?

1

Анонимен

преди 6 години

Само като видях детоксикация и ми стана ясно. Спрях да чета глупостите, написани от неграмотни ***.

fallback