fallback

През есента консумираме два пъти по-голямо количество зеленчуци и плодове, защото през този сезон в България има изобилие от тях, коментира професорът по диететика и хранене Донка Байкова в новото семейно предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" тази събота.

Според нея, за да имаме оптимално количество прием на витамини и минерали, трябва ежедневно да спазваме едно просто правило, допълни тя.
Трябва да консумираме плодове и зеленчуци с цветове на светофара.

Зелени – зеле, броколи, праз лук , червени -  консервираните домати, оранжеви – моркови, тикви, и мораво сини -  цвекло, морав лук, морав лук, арония, боровинки.

Предаването "Фамилно" ще се излъчи по Bulgaria ON AIR тази събота от 10.30 до 12.30 ч. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

..., за да не ви боли фара.

7

до 2

преди 6 години

До Анонимен2,че кой пък в българия купува плодове и зеленчуци,и не само това,нито хляб,мляко,месо,сирене,купуват,всичко си имат домашно и затова са здрави като камък и живеят по 100г.,ако българина купи нещо за яденето е някакви супер изкусни деликатеси,хайвер и такива неща,преяжда с луканка народа,това е истината,това че са ненаситни и безбожно алчни си е съсем друг въпрос

6

Анонимен

преди 6 години

аз ще ям вишни

fallback