Снимка: Архив, Reuters
fallback

Студенти най-често стават донори на сперматозоиди. Това коментира д-р Боряна Бенбасат, клиничен фармацевт в Ин витро АГ Медицински център "Димитров".

По думите й младите мъже са мотивирани да даряват заради техни близки приятели или роднини, които са се сблъскали и преживели кошмара да искаш дете, а да няма донори.

Тя уточнява, че донорството в ин витро центъра е доброволно, безвъзмездно и напълно анонимно.

"Дарителството не е за пари, от него не се печели заплата. Печелят семействата и самотните жени, които искат рожба", допълва д-р Бенбасат.

Желаещите да станат донори трябва да отговарят на определени условия - да имат добри спермални показатели, да са в добро здравословно състояние и да не страдат от инфекциозни и генетични заболявания.

Преди да се пристъпи към процедурата по даряване е необходимо да се направи спермограма. Следват редица задължителни изследвания, с цел да се изключи наличието на инфекциозни и генетични заболявания.

В случай, че бъдете одобрен за донор на сперматозоиди, ще трябва да подпишете писмено информирано съгласие. Информираното съгласие може да бъде оттеглено до момента на ползване на дарения материал.

Важно е да се знае, че пробата се съхранява "под карантина" 6 месеца и едва тогава, след повторни изследвания, се използва. Това се прави с цел пълно гарантиране на безопасността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

коко

преди 2 години

До АнонименЩо бе? Може и от четвъртата възраст да е дарителя! Важното е да е здрав. Навремето писаха за един 102-годишен дядо дето направил бебе на 35-годишна жена. Искал да се жени за нея, но тя му отказала. Обаче го осъдила да плати детските осигуровки на бебето до навършване на пълнолетие. Такива са жените. Само за пари мислят.

10

бат Сали

преди 6 години

"Студенти", ама от Факултето.

9

НАЙ-БЕЗОТГОВОРНИТЕ

преди 6 години

ЗА МЕН ТАКИВА ХОРА И ТО СТУДЕНТИ СА НАЙ-БЕЗОТГОВОРНИТЕ ХОРА .

fallback