Снимка: unspalsh
fallback

Пълноценната тренировка изисква дисциплина не само по време на физическата активност, но и след това. За да бъдат упражненията ви в залата или извън нея ефективни, трябва да не правите някои неща след тренировка. Кои са те?

1. Не яжте тежка храна и обилни порции.

След интензивна тренировка е изключително вредно да погълнете голяма порция трудносмилаема храна. Необходимо е време, за да може тялото ви да се „охлади“ след физическите усилия и процесите в организма да се върнат към нормалните си обороти.

Поглъщането на тежки порции храна изисква енергия за обработка, а това затруднява възстановяването на процесите в тялото.

2. Не пийте захарни напитки.

Нормално е първото нещо, което ви се прииска след усилена тренировка да е чаша с любимата ви газирана напитка. Тези напитки обаче са с високо съдържание на захари, фруктоза, царевичен сироп и други високовъглехидратни вещества, които затрудняват тялото в обработката им след тренировка.

3. Не взимайте дрямка.

Колкото и да сте уморени, изчакайте известно време с дрямката и съня. Пълното отпускане на организма след интензивна тренировка пречи на нормалното възстановяване на мускулите. Изчакайте около час преди да легнете и да заспите. 

Повече по темата може да прочете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

ш жено, тва ти ли си на снимката?

7

Анонимен

преди 6 години

Какво правя аз>Пропуснах да отбележа, че тренирам винаги СУТРИН НА ГЛАДНО, ОБЕЗАТЕЛНО след изхождане по голяма нужда. При правенето на упражненията не бързам, не ги претупвам, и затварям вратите да не става течение което е опасно за загрятото и изпотено тяло.Ако някой от вас опита моята рецепта ще се увери в ползата и.

6

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 3: Глюкозо-фруктозен сироп не е ***. На практика няма разлика между мед и глюкозо-фруктозен сироп. Медът има малко по-бокат състав на минерали и витамини. Прочети до какво се разгражда в тялото мед, глюза и захар и ще се убедиш, в това което пиша.

fallback