Снимка: Unsplash

Опитвайки се да се разделим с няколко излишни килограма, често правим бягство от здравословната диета, хапвайки от любимите ни, но не и полезни храни. Дори и да намалим техния прием, това ще забави постигането на желаните резултати.

От кои 4 вида храни е добре да се откажете, когато искате да отслабнете, но и за да бъдете по-здрави?

Храни, които съдържат глутен

Глутеновите храни могат да предизвикват възпалителни реакции в червата. Глутенът е протеин, открит в пшеница, ръжта, овеса и много преработени храни. Това е стабилизатор и сгъстяващ агент (добавя се в много храни), който придава мека и гъста текстура на брашното. Тези протеини в глутена могат да навредят на имунната ви система и често дори не обръщаме внимание на това, което тялото ни подсказва чрез проявата на различни неразположения.

Чувствителността към глутена може да наруши храносмилането ви и да увеличи риска от трупане на излишни килограми. Глутенът може да причини възпалителни реакции в организма и да предизвика автоимунни състояния, като астма, алергии, проблеми с щитовидната жлеза, артрит и лупус.

Глутеносъдържащите зърна също съдържат лектини и фитати, които могат да доведат до инсулинова резистентност и повишаване на кръвната ви захар, което затруднява изгарянето на мазнините. Ето защо избягвайте пакетирани и преработени храни, овесени ядки, а обикновените брашна може да замените с оризово, бадемово, картофено, царевично.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase