Снимка: pixabay
fallback

Черният дроб е незаменим орган, без който животът е невъзможен. Той има множество важни функции, които не биха могли да бъдат поети от друг орган. Ето защо е от голяма важност да пазим черния си дроб и да се грижим за неговото здраве. 

Заболяванията на черния дроб могат сериозно да влошат здравословното състояние, както и да доведат до смърт при по-тежки нелекувани случаи.
 
Много хора страдат от стеатоза без да подозират. При това състояние черният дроб страда от мастни натрупвания, които могат да затруднят работата и важните му функции. 
 
Добрата новина е, че чрез подходящите храни можете да детоксикирате черния дроб и да улесните работата му. 
 
Кои са най-полезните за черния дроб храни, вижте в галерията на Az-jenata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

Най - полезни са немските храни за източна европа. Особено заместителя на захарта - фруктозния сироп е много полезен. За дробчето, имам впредвид. Много полезен за дропбпбпбчето. Черното.

10

Анонимен

преди 6 години

60% вода в алкохола е полезно за черния дроб.

9

Анонимен

преди 6 години

Ъъъъ...те тия храни са полезни за всички органи на тялото и за цялото тяло изобщо (като изключим хора, които страдат от специфични болести, за които някои храни може да са противопоказни). Но...статия, която говори за храни, полезни за черен дроб и не слага на първо място най-полезната е...да не кажа по-груба дума, но непълна.Най-полезната храна за черния дроб (и не само) - КУРКУМА.Те тва е.

fallback