Снимка: unsplash
fallback

Не можете да отслабнете? Вместо да губите мастна тъкан губите мускулите си? Това се случва, защото диетата и ежедневните ви навици са тотално погрешни.

Кои са тези грешки, които предизвикват загуба на мускулна маса, вместо на мазнини?

Приемате прекалено малко калории

Знаем, че за да отслабнем е нужно да намалим общия дневен прием на калории. Някои хора обаче правят грешката да премахват прекалено много калории. Организмът има нужда от хранителни вещества, за да продължи да извършва ежедневните си дейности, а за тази цел са му нужни калории.

Откъде да си ги набави? От мускулите, разбира се. Мускулната маса започва да се разгражда, за да осигури енергия на тялото.

Не приемате достатъчно протеин

Погрешно е схващането, че от протеините се пълнее. Хората правят грешката да премахнат или драстично да намалят протеините, за да редуцират наднорменото тегло. Протеините обаче са нужни на мускулите, за да функционират правилно. И не само на тях. Ако премахнете протеините от диетата си и останете само на плодове и зеленчуци, мускулите ви ще започнат да намаляват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

има ли ревниви модове, пита един приятел

8

Анонимен

преди 6 години

Нали уж мазнини се махат с кардио. Поредната противоположна теория

7

Анонимен

преди 6 години

При напреднали фази на занижена инсулинова чувствителност тежките тренировки произвеждат метаболити, които не могат да бъдат своевременно отделени от организма и напрактика тренировката нанася повече щети, отколкото ползи. Тоест, колкото повече подкожна коремна мазнинка сте си складирали, толкова повече кардио и по - малко интъензивност ви е нужна. За младите хора не говоря. Те могат да претренират без особени последствия и след кратка почивка се възстановяват бързо. Говоря за 80% от населението

fallback