Снимка: Reuters
fallback

Фондът за лечение на деца в чужбина отказа да плати за операция на сиамските близнаци от Сливен. Причината е, че според организацията, разделянето на близнаците е "анатомично невъзможно".

Сиамските близнаци Богдан и Янко се родиха преди година в Сливен. Майка им е 15-годишна ученичка, а баща им – пълнолетен, неин втори братовчед. Богдан и Янков в момента се намират в "Пирогов".

Още с раждането си Янко е в кома, но за Богдан има шанс, смятат близките.

Според медиците децата са в тежко състояние, а Фондът за лечение на деца окончателно отказа помощ за тях в чужбина на последното си заседание, информира bTV.

Семейството на Богдан и Янко заявиха, че ще съдят Фонда и Здравното министерство. Според тях държавата се е забавила с лечението, а изчакването е осуетило шанса за дарителска кампания, чрез която да се съберат средства за операция в чужбина.

Комисията от медици, която разгледа случая със сиамските близнаци е категорична, че операция за разделянето им е невъзможна. На заседанието е присъствал и зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До16

преди 6 години

Вие не разбрахте ли че са с ОРГАНИ ЗА ЕДНО ДЕТЕ! Как ще се дели сърце ,бял,черен дроб и всичко останало просто едното е ,,израстък ,но кое е то ? И двете ползват тези неделими органи?

21

шматка

преди 6 години

То туй съвсем като "Малката булка" бе.Братчеда пернал детето на шуранайка си.

20

Анонимен

преди 6 години

"Тук е мястото на Държавата да забрани със Закон тези извращения .Това чудо не е било даже в Каменната Ера ."Че то е забранено по закон. Добрютро. Както и педофилията е забранена. Само че бай мангаy закона не го лови - с 90 присъди, всичките условни. И ще съди държавата ;) БХК-то гордо застават зад такива.

fallback