Архив: Булфото
fallback

Болниците във Враца, Ловеч, Девин и други са в изключително тежко финансово състояние. Причината е, че парите, които постъпват в тях по клинични пътеки, са ниски и това, което се случва, няма да бъде изолиран случай, каза  заместник-председателят на Българския лекарски съюз Галинка Павлова.

Сега е моментът да се преразгледат алгоритмите на клиничните пътеки и тяхната продължителност, трябва да се направят по-работещи правила, смята тя. Павлова участва в конференция "Иновации и добри практики в системата на здравеопазването".

Oще по темата

Искането на съсловната организация - бюджетът на НЗОК за следващата година да се увеличи с около 400 млн.лв., е подкрепено и от управителя на НЗОК, обясни Павлова, цитирана от БТА.

Тези пари трябва да бъдат така разпределени, че да се постигне по-голям достъп на пациентите до здравеопазване и до иновациите в системата.

По думите й крайно време е да се постигнат условия, в които лекарите да не работят в лимити и ограничения, тъй като това е пагубно за системата и пациентите.

Когато има лимити в извънболничната помощ, пациентът не би могъл да си реши проблема своевременно, посочи Павлова и допълни, че ако се пестят пари в доболничната помощ, нарастват средствата за болнична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Болниците са пред фалит-но държавните болници-уточнявайте.Частните болници и клиники никнат като гъби.Изводи:1.много се краде-медицината стана търговия със здравето2.пренасочват се пари от държажни в часни болници

16

изпатил

преди 6 години

Прави сте за това, че условията в частните болници са добри, а и не искат доплащане. НО, има два проблема - там не ме лекуват, лежа като на хотел, дори не ми мерят кръвното и другото е, че искат направление, което им позволява да изпишат от здравната каса суми за безброй изследвания и манипулации, които не са извършени. Затова няма пари - крадат се.

15

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 16Ами точно това казвам, че след като хората видяха каква е разликата започнаха да ходят само в частните и държавните им спряха паричките започнаха да плачат като моми пред.... А служителите им реват, защото в частната болница се иска работа, не е като държавната, където половината смяна ти минава с кафе в ръка.

fallback