Патладжаните са прекрасни есенни зеленчуци. Те са вкусни, засищащи и изпълнени с множество полезни хранителни вещества.
Имат свойството да коригират анемията, да предотвратяват рак, да предпазват от храносмилателни проблеми, да подобряват сърдечносъдовото здраве и да регулират кръвното налягане.
Какви хранителни вещества съдържа патладжанът?
Този прекрасен зеленчук е богат на витамини С, К, В6, тиамин, ниацин, магнезий, фосфор, мед, фибри, фолиева киселина, калий и манган. В него не се съдържат почти никакви мазнини.
Кои са най-важните ползи за здравето от патладжана?
Подобрява храносмилането
Фибрите в патладжана улесняват храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Той подобрява естествените перисталтични движения на червата, което подобрява храносмилането и отделянето.
Помага за отслабване
Патладжаните не съдържат почти никакви мазнини и холестерол. Те са бедни на калории, но едновременно с това създават усещане за ситост дълго време. Имат свойството да потискат апетита, което прави редукцията на теглото по-лесно.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
5
Изгърбич Задвратян
преди 6 годиниДо Анонимен3за криза не е ясно, ама подаграта може да те изгърбучи до 2
4
Баце
преди 6 годиниЗа да сте със здрави кости, яжте само суджук и за обед, и за вечеря, пък може и за закуска.
3
Анонимен
преди 6 годиниХапвайте ***, хапвайте. Бъбречната криза ви е гарантирана, но пък костите Ви ще са здрави. :-)