Снимка: unsplash
fallback

Гроздето е един от най-сладките и сочни плодове. Неговите вкусови качества са познати от векове. Неслучайно то е един от най-масово отглежданите плодове в света, тъй като се използва и за приготвянето на вина, оцети, желета, конфитюри и много други продукти.

В сезона на гроздето ще ви запознаем с някои прекрасни негови лечебни свойства. Отредете му специално място на трапезата заради тях!

Потиска алергиите

Заради противовъзпалителните си качества гроздето е полезно при алергии. То съдържа противовъзпалителното вещество кверцетин, което облекчава алергичните симптоми на раздразнение.

Потиска акнето

В гроздето се съдържа активното вещество ресвератрол. То е антиоксидантно съединение, което намалява възпалението в кожата, потиска гнойните пробиви и ефективно регулира нарушенията в мастната обмяна в кожните клетки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Аха

преди 6 години

Рядко опитвам грозде, не пия, не пуша и по жени не ходя. Духвайте си под опашките сега.

4

Анонимен

преди 6 години

Най-голяма полза има от гроздето когато го сипвам в чаша.

3

Ь

преди 6 години

Няма такива "комици" като по българските форуми. Все по-големи пиячи и *** си мерят черния дроб и надениците. Мераклии големи над клавиатурата, инак едно "добро утро" не могат да кажат на продавачката в магазина.

fallback