Снимка: Reuters
fallback

Тялото започва да се променя след 40-годишна възраст. Метаболизмът се забавя, хормоналният баланс се променя. Всичко това пречи на отслабването и е сериозен рисков фактор за натрупване на голямо количество излишно тегло.

Как да отслабнете по-лесно след 40 години?

Подремвайте по-често

Пременопаузата е изморителен период от живота на една жена на средна възраст. Дремките през деня ще ви помогнат да нормализирате хормоните и да похапвате по-рядко, предпазвайки се от излишно напълняване.

Увеличете кардиото

Тъй като след 40 години хормоните се променят, преходът към менопаузата е по-труден. Жените са склонни да качват телесна мазнина, особено защото постепенно губят мускулната си маса. Ето защо е от голямо значение да увеличите кардио тренировките си. Така по-лесно ще овладеете склонността си към напълняване и ще редуцирате мазнините.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Печете чушки на двора!

11

rygy

преди 6 години

Яжте, не яжте, яжте, не яжте, яжте *** и правете секс до скъсване - и кожата ще ви е опъната, и тялото ви ще е във форма, и здравето ще ви е наред!

10

Един българин

преди 6 години

Ами аз като съм мъж и не мога да имам менопауза, какво да правя?А пък съм прехвърлил 40-те години отдавна. И изглеждам като бременен в 3-тия месец най-малко. Мускулна маса не съм имал откакто съм се родил. Вярно е само, че не ми остава време да си подремвам по-често и нямам възможност дори за "кардио" упражнения.А пък като ям по-малко ме мъчи вълчи глад...

fallback