Снимка: pixabay
fallback

Здравословното хранене намалява риска от затлъстяване, сърдечносъдови проблеми, метаболитни смущения, хормонален дисбаланс, безплодие, някои видове рак.

За да се храним здравословно трябва да поддържаме голямо разнообразие от полезни храни в менюто си. Много популярни продукти, с които сме свикнали, носят прекрасни ползи на организма.

Нека се запознаем с тях отблизо.

Бадеми

Бадемите са прекрасен източник на магнезий, витамин Е, мед, висококачествени протеини и здравословни мастни киселини. Изследванията показват, че няколко бадема на ден намаляват риска от сърдечносъдови заболявания, някои видове рак и удължават средната продължителност на живота.

Моркови

Морковите са много наситени с бета-каротин, придаващ им характерния оранжев цвят. Те са важни в борбата с рака на белия дроб, левкемията, тъй като потискат тяхното разрастване.

Ябълки

Ябълките са много наситени с витамин С. Той е важен антиоксидант, борещ се с вредни процеси в тялото. Ябълките са източник още на фибри, витамини от група В, полифеноли, калций, калий. Те имат свойството да намаляват риска от деменция, сърдечен удар, диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

До Но2 Не е скъпо..

преди 6 години

До Анонимен с Но2: Не е скъпо, ами Ви мързи, та Ви боли. Колко плодови дръвчета си посял през живота си? Ами какво искаш да береш бе 'диот такъв?! Купи си земя в някое селце в планината: продават с къщи за по 2-3 хил. Насей си 20 - 30 дървета, храсти и др. и след 2-3 години ако си достатъчно умен и работен ще можеш лятно време да береш с кошниците. А ако се уговориш някой от съседите да ти обработва половината от земята и да ти плаща в плодове - ще имаш от първата година .. Мързели такива!

4

Анонимен

преди 6 години

По-полезен продукт от банана, надали ще се открие някога.

3

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

бих си откръшил от авторката, да видиме колко е полезна ;)

fallback