Снимка: pixabay

Здравословното хранене намалява риска от затлъстяване, сърдечносъдови проблеми, метаболитни смущения, хормонален дисбаланс, безплодие, някои видове рак.

За да се храним здравословно трябва да поддържаме голямо разнообразие от полезни храни в менюто си. Много популярни продукти, с които сме свикнали, носят прекрасни ползи на организма.

Нека се запознаем с тях отблизо.

Бадеми

Бадемите са прекрасен източник на магнезий, витамин Е, мед, висококачествени протеини и здравословни мастни киселини. Изследванията показват, че няколко бадема на ден намаляват риска от сърдечносъдови заболявания, някои видове рак и удължават средната продължителност на живота.

Моркови

Морковите са много наситени с бета-каротин, придаващ им характерния оранжев цвят. Те са важни в борбата с рака на белия дроб, левкемията, тъй като потискат тяхното разрастване.

Ябълки

Ябълките са много наситени с витамин С. Той е важен антиоксидант, борещ се с вредни процеси в тялото. Ябълките са източник още на фибри, витамини от група В, полифеноли, калций, калий. Те имат свойството да намаляват риска от деменция, сърдечен удар, диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase