Скоро лятото ще си отиде и щафетата ще поеме есенният сезон. С тази смяна в климата трябва да сменим и храните, които консумираме.

Диетологът Райна Стоянова посъветва зрителите на "България сутрин" да наблегнат на сезонните плодове и зеленчуци, тъй като зимата не предлага чак такова разнообразие.

"За предпочитане е да стимулираме имунната си система по естествен начин. Сега е моментът да се снабдим с ценните витамини и минерали за зимата. Плодовете като смокини, ябълки, тикви, грозде и все още дини, са чудесен източник на тези вещества", отбеляза Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

"Хората трябва да се възползват максимално от сезонните плодове и зеленчуци. Консумирайте храни, които съдържат повече витамин C. Имайте мярка въпреки всичко, тъй като всяка крайност може да бъде вредна", добави още диетологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase