Снимка: архив Reuters
fallback

Германски учени от университета в Тюбинген установиха, че жените с обемисти тазове и крушовидна форма на тялото са подложени на по-малък риск от инфаркт, инсулт и диабет, пише в. "Дейли мейл".

Няколкото повечко килца в областта на бедрата и на ханша се оказват благотворни, защото е по-безопасно именно тук да се складират мазнини. Много по-коварни за здравето са натрупаните мазнини в областта на корема. Те се наслагват там с много бърза скорост - само два часа след хранене, отбелязва БТА.

Когато дамите трупат килца откъм своята Б-страна, в ханша и бедрата, това е сравнително "по-здравословното" надебеляване. Мазнините се натрупват за дълъг период, без да се насочват право към сърцето и към черния дроб. Според автора на проучването д-р Норберт Щефан когато мазнините поемат към тези важни органи, се наблюдава високо кръвно налягане, висока кръвна захар и рискове от заболявания на по-късен етап.

"Когато една жена е с нормално тегло, по-здравословно за нея е да има тяло във форма на круша, отколкото на ябълка", коментира д-р Норберт Щефан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

муспи

преди 6 години

Това се отнася и до мъжете. Ето Тиквата е с такава крушевидна конструкция и се радва на желязно здраве. Цецо също, цар Киро също, а на цар Симеон II му се вие свят сато танцува. Той в тяло е типичен симит, арапин с много пари, исмукани от Дунавските Вилаети, при подготовката за Освобождаването им от Султана.

2

До zeus

преди 6 години

Споко, за гъзестите природата е предопределила други болести: кеф ти рак, кеф ти цироза или най-лошото - някое психо...

1

zeus

преди 6 години

По-малък риск в сравнение с тези със шкембе, поне това разбирам от статията, а не спрямо незатлъстелите.

fallback