Снимка: БТА
fallback

Не се очакват смени в ръководството на Здравната каса. Това заяви новоизбраният шеф на НЗОК проф. Камен Плочев пред БНР.

Oще по темата

"Хората в НЗОК си вършат добре работата. Все пак ще има проверка, за да се запозная със ситуацията, но все пак аз не отивам там, за да сменям, а за да мотивирам хората да работят по-добре", коментира той.

По думите му хората си плащат т.нар. "здравен данък" и е редно всеки да има пълноправен достъп до здравеопазване.

"Това, че някъде някои болници въвеждат едни заобиколки, едни плащания - та за легло, та за лампа, едва ли не за машинка против комари, всичко това са неща, които не ми харесват. Ще видим причините и кой е разрешил подобно нещо", каза той.

Проф. Плочев коментира и темата за електронното здравеопазване, като каза, че то означава ред.

"Редът означава край на далаверите. Хората, които имаха полза от това да не се въвежда електронното здравеопазване, са тези, които направиха от здравеопазването търговия. Здравето все пак не е стока, то е ценност", посочи той.

"Ако имам законова и финансова възможност, ще премахна критерия за престоя на болния в болницата", добави още проф. Плочев. По думите му болният трябва да стои колкото трябва в болницата, а не според нормативно определен срок време.

Той каза още, че скъпоструващите и инвазивни медицински манипулации са помогнали на много хора, но българите боледуват основно хронично. Необходимо е да се направи така, че те да имат достъп до медикаменти, смята проф. Плочев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

Не му харесва, ама си трае когато закриват държавните болници.Дърт б.оклук комунистическиВсички сте мас.кари

28

Анонимен

преди 6 години

КАКВО ДОПЛАЩАНЕ БЕ ??? КАКВА Е ТАЯ ДЪРЖАВА БЕ ???? 40 ГОДИНИ ИМАМ ТРУДОВ СТАЖ НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ СЪМ ВЛИЗАЛ В БОЛНИЦА А ВСЕКИ МЕСЕЦ МИ ОТДЪРЖАТ ЗДРАВНИ УСИГОРОВКИ ... ТАКА И НА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ОТДЪРЖАТ ТОГАВА ЗАЩО ДА ДОПРАЩАТ ...АЗ КАТО НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ БОЛНИЦА ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ УСИГОРОВКИТЕ БЕ ???????? ЗА ... БА И ДЪРЖАВА И ПОЛИТИКА И ВСИЧКО ... Е ЗА ТОВА МЛАДИТЕ БЯГАТ В ЧУЖБИНА ЕДИН ДЕН ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА ГИ ВЪРНЕТЕ КАТО ТУКА ОСТАНАТ САМО ОТ ТЪМНИТЕ ...

27

тровят с ХЛОР

преди 6 години

МНЗ да плати на тровените с хлор токсични питейни води граждани по пет милиона долара на всеки..Не остана неотровен тежко от нагли престъпници в министерството обезпечаващи чрез отровна питейна вода милиони отровени пациенти годишно за ограбване на тн лекари..Отровиха и Борисов и Цветанов и Радев с кеф..Престъпниците от Министерството още на свобода.цялото МВР барабар с жените и децата им са зверски отровени също

fallback