Червеното цвекло е храна, на която малко хора обръщат внимание. То заслужава да бъде включвано в менюто по-често заради невероятните си ползи за здравето. Ето кои са те:
Регулира кръвното налягане
Цвеклото има свойството да понижава кръвното налягане. То е богато на азотен оксид. Това съединение релаксира и разширява кръвоносните съдове, намалявайки налягането по стените им.
Намалява риска от сърдечносъдови заболявания
Червеното цвекло има цялостен положителен ефект върху здравето и функциите на сърдечносъдовата система. Редовната консумация на цвекло понижава риска от възникване на сърдечносъдови заболявания и инциденти.
Подобрява издръжливостта
Много спортисти се доверяват на качествата на червеното цвекло. Изследванията показват, че хранителните вещества в него борят умората и повишават енергийните запаси на тялото. Пигментите, които оцветяват урината при консумация на цвекло са веществата, които отговарят и за повишаване на издръжливостта и силите на организма.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 6 годиниТя не пише статии, а директно копи-пейст.
2
Земеделец
преди 6 годиниИ доматите са полезни,защо не пишете и за шопската салата ? Тя е по богата и от най-богатата храна.На Шопска салата може да се живе с месеци,а само с цвекло,неможе.Така че пишете и за доматите,и за краставиците,за лукът ,магданоза и сиренцето отгоре.И една домашна ракия,ама да е от село.Ето това е статия за здраве.А вие като пишете тези статии,като ми заизброявате колко вида рак лекуват,ми то човек и да не иска ще се разболее.
1
Анонимен
преди 6 годиниЮлиан Вергов е звезден рожденик днес, защо няма статия?