Снимка: pixabay
fallback

Болките в гърба и костите са причинени от редица фактори. Някои от тях са изненадващи и човек не би се сетил, че са в основата на проблема. Кои са те?

Храненето

Всяка храна, която приемаме, се отразява на храносмилането, а с него и на целия организъм. Биохимичната система на тялото е пряк фактор за появата на здравословни проблеми и болки.
Как да носите чанта така, че да не изкривявате гръбнака си?

При лоша диета и нездравословно хранене се отделя твърде много кортизол, който предизвиква възпаления в тялото и съответно болки в ставите, костите, гръбнака.

За да намалите тези вредни влияния, е необходимо да сте внимателни с приема на кофеин, преработени храни, подсладители, наситени захари. Наблегнете на плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, бобовите растения и всички храни, богати на калций.

Стресът

Стресът е бич, който поразява организма на много нива. Натрупването на стрес се отразява пагубно на тялото и кара човек да се чувства напрегнат, схванат. Мускулите правят спазми, а това влияе директно на костите и гръбнака. Появяват се болки и ограничения в движенията. 

За да облекчите тези болки, трябва да намалите стреса. В противен случай всякакво лечение ще се окаже безполезно или ще намали само отчасти болките в гърба.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 6 години

Фибромиалгия.Страдащите от това изпитват неистови болки.Не е болест ,А е моментно състояние. Отшумява с времето.

1

Анонимен

преди 6 години

Една позната след секс или се разболява все едно е болна от ОВИ.Или страшни болки в костите. Минаха години.Смени си мъжа по Стечение на обстоятелствата. Всичко и премина.Каква е тази диагностика не се разбра.

fallback