Reuters
fallback

За да поддържаш добра интимна хигиена, е нужно да се къпеш редовно, да развиваш и поддържаш здравни навици, свързани с менструалния цикъл и да носиш материи, които да позволяват на кожата да диша. Ето, няколко съвета: 

 
1. Носи леко долно бельо: Тесните гащета, прашките и прилепналото бельо от синтетични материи могат да намалят циркулацията на въздуха в интимната зона. Това причинява запотяване, неприятен мирис и добра предпоставка за развитието на инфекции. Памучният материал е най-добър за направата на бельо.
 
2. Махни мокрите и потните дрехи колкото се може по-бързо: Влажното бельо е благоприятна среда за развитие на бактерии и увеличава вероятността от инфекция. Вземи душ и носи свежи и чисти дрехи след плуване или физическа дейност. Това е особено актуално сега в периода на отпуските и честите почивки край морето. Банските костюми задължително се подменят със сухи след излизане от водата и не се чака да се изсъхнат на тялото. 
 
3. Измивай интимната зона с мек сапун и вода всеки ден: Мекият сапун би помогнал да се предотврати иритацията/раздразнението на кожата. Изплакни вагината с чиста вода, след това подсуши областта веднага, за да се превентира наслагването на влага. 
 
4. Измивай вагината след сексуален контакт: Телесните течности, остатъци от презервативи и други интимни продукти могат да доведат до инфекция, дразнене и неприятна миризма, ако не бъдат премахнати след секс. 
 
5. Сменяй тампони, дамски превръзки и други често: Когато средствата, които се използват по време на менструация, се зацапат и останат на едно място за дълго време, могат да причинят много неприятно зловоние и са най-добрата среда за развитие на възпалителни заболявания. Не употребявай ароматизирани  продукти или такива с оцветители, защото могат да съдържат химикали, дразнещи кожата.
 
Още съвети за интимната хигиена през лятото може да прочетете в Puls.bg 
 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Какво да правим с остатъците на 5-6 презерватива не стават за балони?

9

маркиз Дьо ла Панкур

преди 6 години

А бе , Дне3.бг , ще изядете хляба на медицинските издания ! Съжалете ги поне малко !

8

Анонимен

преди 6 години

Жена с бактерялна вагиноза по време на акт след възбуда овлажняване мириса на риба се засилва. И след самия акт има болезнено парене около влагалището придружено със силен сърбеж. Необходимо е ефикасно лечение.

fallback