Reuters
fallback

Много хора страдат от болки в кръста. Има едно сигурно "лекарство", което помага в тези случаи - гръбните преси, съветва фитнес инструктора Мартин Гергов.  

Още по името ще се досетите, че това упражнение е сродно на коремните преси. Мнението ми е, че трябва да правим не само коремни преси, но и гръбни преси! Придържайки се и към двата вида преси, болките в кръста ще стоят на разстояние. 
 
Ето как правилно да изпълняваме упражнението:
 
1. Заемете изходно положение: застопорете стабилно краката си в областта на глезените или прасците (в зависимосто от уреда) и заемете изходно положение – тялото е напълно изправено с лека S-образна стойка.
 
2. Започнете да сгъвате горната част на тялото – вдишвайки равномерно до достигане на крайната точка на упражнението, като поддържате S-образната стойка по време на цялото движение (главата е насочена напред и нагоре с цел по-лесно придържане към правилната стойка). 
 
3. Следва като достигнете крайната (долна) точка на упражнението (тялото сключва почти прав ъгъл), преминете към изходното положение, издишвайки равномерно.
 
Още за упражненията при болки в кръста може да прочетете в Puls.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback