Снимка: pixabay
fallback

Предимствата на йогата надхвърлят далече усъвършенстването на гъвкавостта. Йога носи много повече ползи за здравето, отколкото смятате. За някои от тях вероятно дори не бихте предположили, но са факт. Кои са те?

Облекчава болките в гърба

Ако ви боли гърбът, най-доброто, което можете да направите е да практикувате йога, вместо да лежите на дивана. От лежането гърбът ще ви заболи още повече.

Упражненията при йога доказано помагат на хора с хронични болки в гърба заради системното коригиране на стойката, позата на тялото и увеличаване на гъвкавостта.

Мускулите на гърба и корема също се стягат, което позволява те да „носят“ товара на тялото по-качествено. Така болките отшумяват, а тонусът се покачва. Стресът намалява, а вие се чувствате прекрасно.

Предотвратява остеопорозата

Достатъчни са около 15 минути на ден, прекарани в йога практики, за да намалите драстично рисковете от поява на остеопороза с напредване на възрастта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Йога е доста опасна, от йога се спомина Л. Живкова. Тя води до травми. Влияе зле и на психиката.

11

митаки

преди 6 години

Ами не помага. По-скоро пречи..Помага на някои какички с добри тела да си намерят нов батко по-бързо, носейки yoga-pants

10

vlady

преди 6 години

ЗО Кремиковци бившето ТПО Рудина е заплашено от закриване, редно е да възвърне славата си. Разните учители и гурута по йога трябва да бъдат настанени в бараките, евентуално да се възстанови уранодобива и да работят в него.

fallback