Снимка: архив, БулФото
fallback

Спешната болница "Пирогов" е надвишила лимита си за дейност с половин милион лева за май.

Заместник-директорът на болницата по лечебната дейност професор Николай Габровски посочва, че ръководството е силно загрижено от ситуацията.

От  лечебното заведение отбелязват още, че 80% от преминалите болни извън лимита са се нуждаели от спешна помощ и ако се спазват ограниченията, приемът трябва да спре.

В коментар на ситуацията министърът на здравеопазването проф. Николай Петров каза, че чака директора проф. Асен Балтов да се върне от чужбина, за да разговарят.

"Аз не обичам да коментирам кой какво е казал. Аз трябва да се видя с него и той да ми каже какъв е проблемът", заяви министърът, цитиран от БНР.

Петров допълни, че директорът на "Пирогов" не му се е обаждал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

AMAN

преди 7 години

Предупредихме "Гореща линия" На МЗ за тежки отравяния на питейни води ..Не си мърдат малки пръст от години..Сега тестваме питейна вода на курорт пълен с деца от 200 000 пъти над безвредното отровната вода в момента е над 13 пъти .За граждани при 200 000 пъти над отровата поразява мигновенно при миене на ръце,лице,зъби,при пиене,ядене на супи,чай,кафе .При 13 пъти все още течноста е канцерогенна..КОнтролира тги турски терористи провеждащи подготовkа за масови убиситва на десетки милиони

9

РАстрел за виновните

преди 7 години

У Нас вече имаме нагло престъпна мед мафия която трови ежедневно милиони граждани с тежко токсични химически хлор токсични оръжия хвърляни едно към гьоторен в питейната вода.ЦЕЛМИлиони тежко болни които да купуват нагло престъпни смеси маскирани като уж"лекарства".КОлкото повече болни и по тежко болни толкова мед мафията повече милаирди краде от народа.

8

Анонимен

преди 7 години

Нещата в ПИРОГОВ ЩЕ СЕ ВЛУШАВАТ. ПАЦИЕНТИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.ПИРОГОВ Е БЕЗПЛАТНА БОЛНИЦА. НЕ РАЗБИРАТЕ, НО СКОРО ПИРОГОВ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕНА.ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕТЕ ДА ВИЕТЕ ОТ БОЛКА, ДА УМИРАТЕ. ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТОВА Е КАПИТАЛИЗЪМ-САТАНИЗЪМ.Токуда да не мислите, че е велика болница. Дрънциии. Нямаш ли 5 бона да дадеш пиши се мъртъв.КОЙ ВИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ ДА РАБОТИТЕ НА НИСКА ЗАПЛАТА? ТЯЛОТО СЕ АМОРТИЗИРА И СЕ НУЖДАЕ ОТ МНОГО ПАРИ.

fallback