Снимка: Visualhunt
fallback

150-те хиляди ТЕЛК решения, които не отговарят на изискванията, не означават, че това е броят на фалшивите пенсии у нас. Това обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че това е болезнена тема, която кaсае възможността средствата за много хора с увреждания да отиват към други, които нямат тези права.

"Много е трудно да се каже какъв точно е броят на фалшивите ТЕЛК-ове", посочи Русинова в "България сутрин". От думите й стана ясно, че основната цел на правителството е да спре изтичането на пари към хора, които нямат нужда.

"Всички ние дължим много на хората с увреждания. Втората част от реформата е подобряването на начина, по който се прави медицинската експертиза за ТЕЛК. Ще има преструктуриране на системата за ТЕЛК и подобрявване на системата за социално подпомагане. Хората, които имат нужда от по-високи помощи, да ги получават", обясни Зорница Русинова.

Тя бе категорична, че няма опасност хората, на които им предстои да минат през процедурата за ТЕЛК, да останат без пенсии.

Зам.-министърът на труда и социалната политика отбеляза, че най-често се спекулира с ТЕЛК-овете за ползването на паркоместа за инвалиди в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 6 години

Ахахаха фалшив ТЕЛК... Бойколандия. А обещаваше вкарани в затвора политици и администратори. А взе че пусна тея, дето бяха задържани... Бойко сам се нареди до прочутите си с антибългаризма политици като Лостов, Паси, Петър Младенов, Плевенлиев и т.н. Ц нетърпение чакам да го попитат що им краде пратките...

24

Бог да ги прости

преди 6 години

МНого от тези платили подкупи на комисиите вече ги отровиха и погребаха..предписали с а им свръх дози и айде нема кой да разкаже кви пари са давали..

23

Анонимен

преди 6 години

До 123със 132 лева инвалид 100% на легло само за памперси и лекарства не му стига пенсията,а с какво ще се храни и ще се отоплява?МЛАДО момиче след катастрофа има нужда от рехабилитатор в къщи,логопед,масажист,прегледи от невролог (добър) от 60 до 80 лева да ти дойде в къщи и трябва да го молиш,да го вземеш и да го закараш,тренажори,вертикализатор,подемник за тези неща дори не казвам,не се предлагат дори и за лични средства.

fallback