Reuters
fallback
Тунктура е терминът, обозначаващ лекарствено средство, състоящо се от алкохолен разтвор или алкохолен извлек на активните съставки на лечебни растения. Получената течност е резултат само от накисването на билките в разтвора и се различава от други видове био продукти по това, че за приготвянето не е необходимо загряване, варене, добавянето на консерванти или спомагателни вещества.
 
Тинктури на основата на канабис са били популярно лекарствено средство в Европа и Северна Америка до 30-те години на миналия век.
 
Приготвяни чрез потапянето на цветни части от растението в алкохолен разтвор, те добиват плътен зелен цвят, резултат от насищането на алкохола с растителния хлорофил. 
 
Наред с хлорофила, в разтвора навлизат и множество терпени и канабиноиди, което прави разтвора силно концентриран на биологично активни съставки, а алкохола забавя тяхното разграждането и подобрява усвояването им от организма.
 
Повечето тинктури се приемат сублигвално (подезично), за по-бърз ефект, но могат да бъдат приемани и орално, смесени с напитки или храни, за по-бавно настъпващ, но по-продължителен ефект.

Още за свойствата на тинктурта от канабис може да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Катя

преди 3 години

До АнонименВярвам ти!

8

ЖенШен

преди 7 години

До Анонимен 2: Всеки път, като се натъкна на умственоизостанало същество с подобен обхват и ограничител на мисълта, истински се забавлявам. Благодаря ти, че така добре ми започна деня. Иначе се радвам, че познавам един прекрасен дядо, който благодарение на "тази гадна отрова", неподлежаща на химичните *** на фармацевтиката е жив и здрав и дано много път му остава още....

7

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2 Саше, Саше.... Като си го правиш сам, чий джобове пълниш?

fallback