Снимка: freeimages
fallback

Всеки ден приемаме невероятно много захари без да си даваме сметка за това. Осъзнаваме, че ядем сладко, когато похапваме поничка или торта, но не и когато ядем нещо различно от десерт.

В много готови и пакетирани храни, които иначе са солени, се съдържат захарни заместители и подобрители. Кои са най-често срещаните в хранителната промишленост?

  • Декстрин
  • Сорбитол
  • Царевичен сироп (подсладител)
  • Глюкоза
  • Фруктоза
  • Малцов сироп
  • Дизахариди
  • Сгъстен захарен сок от захарна тръстика
  • Хидролизирано нишесте
  • Малтоза
  • Захароза
  • Оризов сироп
  • Малтодекстрин
  • Аспартам
  • Ацесулфам К

Това са само част от захарните заместители, ползвани в хранителната промишленост. Именно защото са включени във всевъзможни хранителни продукти, не си даваме сметка колко всъщност захар приемаме на ден и как това влияе на здравето ни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

От кухата статия вие разбрахте ли кои са тези признаци които се споменават в заглавието ? Аз не ! Аман от журналисти като Михаела Лазарова !!!

1

Анонимен

преди 7 години

Най лошото е че тези искуствени подсладители водят до тежък Диабет. Панкреаса неможе да смогне да наваксва с инсулин и в един момент отказва. А откажели панкреаса сте клиент на фармацефтичната мафия до краят на живота си. По два или три пъти през деня ще трябва мускулно да си вкарвате инсулин със спринцовка за да не умрете.

fallback