fallback

Британският топ готвач Джейми Оливър ще помага на българските деца да отслабнат. Това ще стане посредством неговата организация Food revolution, която вече има представителство у нас. Група родители от София стават посланици на организацията и искат да се промени изцяло начинът на хранене при подрастващите.

Екатерина признава, че да научиш детето си да се храни здравословно е нелека задача. Всеки ден тя приготвя обяд за дъщеря си Ани. Съучениците й обаче не са на същото мнение. Често децата на нейната възраст предпочитат лакомства в шарени опаковки. Като отговорен родител Екатерина се опитва да промени това, но не получава нужната подкрепа.

За да извадят чипса и шоколада от раниците на своите деца, посланиците на Food revolution са си поставили за цел да променят остарелия модел на хранене в училищата и детските градини.

Според Световната здравна организация дневното количество на захар не трябва да превишава 10% от общия калориен прием. В менюто в детските градини обаче понякога количеството добавен захар може да достигне 30/40 гр.

Кои са хората, които ще превърнат здравословния начин на живот в своя мисия, разказват Милена Енчева и оператора Мартин Ангелов по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

В Русия нямат такъв проблем.Там няма какво да ядат и са стройни и слаби.Идват у нас да се развалят понеже в България е много гадно и бягат от рая на другря Лилипутин.

12

Анонимен

преди 7 години

Защо не помогна на британските деца? Те имат по-голяма нужда от диети. Изумен съм, че има толкова наивни родители в България.

11

Анонимен

преди 7 години

Пълно е с тв.предавания в които професионални готвачи в професионални кухни с професионални уреди с асортимент от продукти и подправки като в петзвезден ресторант се правят на хоби-готвачи. Хората гледат как онзи за три секунди реже глава лук, цъкат с език и накрая си пръчват пица за вкъщи.А иначе с един котлон, тенджера, тиган и тава, всеки може да си забърка манджа, дори и да реже глава лук за повече от минута.У дома се готви не за време, а за кеф.

fallback